Gazdaság
admin  

Otthoni lakcím legyen a vállalkozás székhelye vagy inkább székhelyszolgáltatás?

A bejegyzett székhely kiválasztása az egyik első döntés, amelyet egy vállalkozás alapításakor meg kell hoznia. Kezdetben úgy tűnhet, hogy ez a cégalapítás lényegtelen követelménye, de alaposan érdemes megfontolni a székhely kiválasztását.

Ez lehet természetesen otthoni lakcím is, viszont amennyiben nem áll rendelkezésre egy saját iroda, akkor bölcsebb lehet egy székhelyszolgáltatás mellett dönteni. Lakcímét használhatja bejegyzett székhelyként, feltéve, hogy ha ugyanazon ország joghatóságában található, ahol cége bejegyzett, de lehet, hogy nem ez a legjobb üzleti döntés, hanem mint említettük, a székhelyszolgáltatás előnyösebb.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy közzéteszik a székhely címét a nyilvános cégjegyzékben. Ez az információ online elérhető és mindenki számára látható. Az otthoni címének használata ezért hatással lehet személyes életére, ami miatt érdemes ezt inkább különválasztani és ez megvalósítható egy székhelyszolgáltatással.

Ezenkívül a bejelentett magán lakcím akadályozhatja Önt abban, hogy professzionális és hiteles vállalati profilt alakítson ki, így hatással lehet vállalkozása sikerére és növekedésére. Bár lehet, hogy a cége kicsi, a vállalkozás imázsának nem kell ezt tükröznie. Mivel pedig fontos a megbízható arculat kialakítása, így érdemes a székhelyszolgáltatást választani ennek megvalósítására.

Használhatja lakcímét bejegyzett székhelyeként, de előtte győződjön meg róla, hogy teljesen biztos, hogy ezt akarja. Székhelyét később bármikor megváltoztathatja, azonban szinte lehetetlen eltávolítani a nyilvános nyilvántartásból, így mégis csak megnyugtatóbb a székhelyszolgáltatás mellett dönteni ilyen esetben.