A személyes átvétel határozatlan ideig szünetel. Megértésüket köszönjük!

Tablet

24

Tablet vásárlás óriási választékban az RBX kínálatában. Vásároljon Apple, Samsung, Acer, Asus, Sony, Wayteq tableteket bármilyen ár vagy minőség kategóriában!

Betöltés... Kérjük várjon!

Milyen tabletet vásároljak?

Ezek a készülékek tökéletesek internetezésre, film vagy sorozat nézésre, illetve sokan könyvek, magazinok, online sajtó olvasására is használják. A legnagyobb előnyeik közé sorolható, a laptopokhoz képest hosszabb üzemidő, kompakt és nagyon mobilis kivitelezés, valamint a relatíve olcsó ár. Egy tablet jó kiegészítő lehet az életben, hiszen ha nem kell hosszú dokumentumokat szerkesztenünk, illetve klaviatúrát igénylő munkát végeznünk, nyugodtan otthon hagyhatjuk a laptopunkat.

Operációsrendszer és méretek:

Android – Az Androidos tabletek talán a legáltalánosabban elterjedtek a piacon, köszönhetően annak, hogy szinte bármilyen árkategóriában, méretben, formában színben, kivitelben találhat magának ilyet a vásárló. Az Android kezelőfelülete a 4.1-es verzió óta gyors, megbízható és könnyen kezelhető, amennyiben Androidos tabletet szeretnénk vásárolni azért ügyeljünk arra, hogy 2magos processzor és legalább 1gb ram nélkül ne nagyon keresgéljünk, hiszen azok a tabletek nem nyújtanak folyamatosan optimális teljesítményt és sokszor csalódnak bennük a vásárlók.

iOS – Az Apple saját készítésű operációsrendszere iPad és iPad Mini készülékek különböző generációin találunk csak ilyen operációsrendszert. Ezek nagyon széles körben elterjedt megbízható és jó minőségű gépek, picit talán kötöttebb operációsrendszer, mint az Android, de cserébe minden egyes modell jó minőségű, gyors, és megbízható. A szoftverkínálattal együtt.

Windows 8  - A Windows 8-al ellátott tabletek egyelőre nem túl elterjedtek, de lassan nő a piaci részesedésük . A rajtuk lévő Windows nem tévesztendő össze az asztali számítógépeken és Laptopokon található Windows 8-al, annak egy picit lebutított változata és sajnos emiatt az asztali Windows-okra készült szoftverek sem futtathatóak rajtuk, éppen ezért a szoftveres ellátottsága jóval szegényesebb, mint az Android, vagy az iOS tableteknek.

Méretek:

7-8 colos tabletek – Ezek a táblagépek nem túl nagyok éppen ezért kényelmesen hordozhatóak, egy nagyobb zsebben is elférnek akár, vagy egy táska kisebb zsebében. Olvasni illetve böngészni rajtuk kényelmes, akkumulátoruk általában 7-8 óra aktív használatot tesz lehetővé legalább. (iPad Mini, Galaxy tab 7.0, Nexus 7)

10-11 colos tabletek – Jóval nagyobbak, mint a 7 colos tabletek, ezek már egy átlagos notebook kijelzőméretének felelnek meg, éppen ezért gyakorta adnak hozzájuk dokkoló billentyűzetet is. Nem annyira könnyen hordozhatóak, mint kisebb társaik, de még így is könnyebb őket magunkkal cipelni, mint egy notebookot!(iPad, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Note 10.1, Nexus 10, Acer Iconia)

Tárhely kérdés:

Talán azt gondolánk, hogy egy Tableten is minél több helyünk van annál jobb, de ez nem feltétlenül így van. Rengeteg Androidos tablet bővíthető memóriakártyával például. A másik megoldás pedig, hogy felhőben tároljuk adatainkat, hiszen már filmeket és zenét is streamelhetünk az inernet elérés segítségével, és könyveinket, vagy dokumentumainkat is elérhetjük vele, csak kapcsolatra van szükségünk.

No, de milyen kapcsolat?

A táblagépek árát gyakran meghatározza, hogy milyen módokon képesek csatlakozni az internetre, a legáltalánosabb módszer a Wi-Fi, éppen ezért ilyen antenna kivétel nélkül az összes tabletben található. A másik megoldás a 3/4 G-s csatlakozási lehetőség simkártya segítségével, ezzel szinte bárhol jó sebességű internethez jutunk, ha hajlandóak vagyunk a szolgáltatók extra költségeit kifizetni érte, egy előfizetés keretein belül.

Összegzés:

A végső döntést természetesen Önnek kell meghoznia, de ezek alapján a szempontok alapján, ha mindent eldöntött egészen biztosan, már csak néhány hasonló modell közül válogat. Ezek között érdemes lehet a kijelző felbontása, vagy annak minősége alapján dönteni, hiszen egy tablet legfontosabb része a kijelző, ezzel vagyunk kapcsolatban folyamatosan és persze érdemes lehet még figyelembe venni, hogy tudunk e esetleg kiegészítőket venni az adott modellhez, hiszen autós tartóval használhatjuk az eszközt akár GPS-ként is vezetéshez, megtámasztó tokkal pedig , nagyon kényelmes lehet a filmnézés, vagy olvasás egy utazás során.

Most a tiéd lehet az

500 FT értékű ajándékutalvány

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és megajándékozzuk egy 500 Forintos ajándékutalvánnyal, melyet 25 000 Ft feletti vásárlás esetén beválthat a következő 3 hétben:

rbx.hu

500 Ft

Ajándékutalvány


X