család
Család
admin  

A család élmény legyen

Aki a mai világban családot alapít, annak egyre nagyobb ellenszélben kell helyt állnia. A családi életre bizony időt kell szánni, ami a 21. század egyre gyorsuló mókuskerekében nem is olyan egyszerű feladat.

Ha viszont nem tudunk elég energiát fordítani a családunkra, a gyerekeink csak nőnek, mint a gaz, de nem kapják meg a kellő figyelmet és törődést, az később bizony kellemetlen következményekkel járhat. Amikor egy pár gyermekeket vállal, nem arról álmodik, hogy tizenévesen, vagy huszonévesen a felnőtt gyerekeik pszichológushoz járnak a feldolgozatlan traumák, a meg nem kapott szeretet és törődés miatt.

Mégis mintha az élet be tudná darálni a családokat, és egyre több probléma jönne ki idővel. Ezért érdemes a hétköznapok rengetegében is kellő energiát, törődést, figyelmet szentelni mind párunknak, mind pedig gyermekeinknek. Akik ezt megkapják, ott az idő múlása jó dolgokat fog tartogatni a családi kapcsolatok számára is, és nem rejtett bombákat, amik egyszer csak berobbannak. Legyen a családi élet élmény, és ne fárasztó kötelezettség!