Gazdaság
admin  

A Synapse Medicine 28 millió dollárt gyűjt össze gyógyszerinformációs platformjához

A Synapse Medicine francia startup új 28 millió dolláros finanszírozási kört vont be a Korelya Capital vezetésével. A vállalat olyan terméket épített ki, amely segít az egészségügyi szakembereknek megbízható gyógyszerinformációkhoz jutni, és megelőzni a gyógyszerelési hibákat.

A Korelya Capital mellett a meglévő befektetők, az XAnge, a MACSF és a BNP Paribas Development is részt vett a finanszírozási körben.

Számos oka lehet annak, hogy a gyógyszeres kezelés a beteg ellen fordulhat – gyógyszerkölcsönhatás, helytelen adagolás, mellékhatások, ellenjavallatok stb. Ahogy a világ népessége öregszik, és a gyógyszerek egyre specifikusabbak, egyre nehezebb biztosat tudni, hogy orvosként vagy gyógyszerészként a megfelelő gyógyszereket írja fel.

Léteznek olyan szoftvermegoldások, amelyek segítenek Önnek a receptek felírásában és a gyógyszeregyeztetésben. „Ez egy hiperfragmentált piac. Ezek a megoldások már 30 éve léteznek, és az emberek nincsenek megelégedve azzal, amit használnak” – mondta a Clément Goehrs társalapító és vezérigazgató.

A Synapse Medicine természetes nyelvi feldolgozást használ a több forrásból származó gyógyszerinformációk elemzésére és osztályozására – a gyártók gyógyszerdokumentációi, az egészségügyi hatóságok hivatalos ajánlásai és a kutatási dokumentumok eredményei.

Ezt követően a cég kiépített egy szoftver-as-a-service platformot, amely önálló termékként vagy a meglévő elektronikus egészségügyi nyilvántartó megoldásának bővítéseként használható.

Ha receptet szeretne felírni, a Synapse Medicine információkat meríthet tudásbázisából, és azonosíthatja a lehetséges problémákat. Minden alkalommal, amikor a Synapse Medicine ajánlást tesz, a termék közli a következtetéseinek forrását.

Az egész az emberi döntések fokozásáról szól. A termék pedig folyamatosan fejlődik, és minden héten új ajánlásokat adunk hozzá.

A startup főként a kórházaknak szól. Nem akarja teljesen leváltani ezt a rendszert mint például a Dedalus Európában vagy az Epic az Egyesült Államokban. Ehelyett a Synapse Medicine úgy véli, hogy ezek a termékek fejlődni fognak, és olyan platformokká válnak, amelyek több egészségügyi terméket egyesítenek. A Synapse Medicine a legjobb vénykiegészítő téglát szeretné felépíteni a meglévő EHR-termékekhez.

A piacra lépési stratégia mellett a Synapse Medicine a telemedicina vállalatokkal is integrálódik. „Több tucat távorvoslási cég ügyfelünk, és több mint száz kórházunk van” – mondta Goehrs.

A mai finanszírozási körrel a cég azt tervezi, hogy az év végére 150 alkalmazottra nő, és irodái Párizsban, Bordeaux-ban, Berlinben, Londonban, New Yorkban és Tokióban találhatók. Amint látható, a startup a Synapse Medicine-t a lehető leggyorsabban globális vállalattá szeretné alakítani ahelyett, hogy konkrét európai piacokra koncentrálna.