műanyag ablak
Otthon
admin  

Profi hőszigetelés a műanyag ablak által

Köztudott, hogy az épületek, otthonok energiavesztesége legtöbb esetben a nyílászárókon keresztül következik be. Ezért nagyon fontos szemponttá vált, hogy milyen minőségű a nyílászáró, milyen mértékben tud hő szigetelni.

Ugyanis ez önmagában meghatározhatja a következő évtizedekre nézve a rezsi számla költségeit. Jó hír, hogy a műanyag ablakok kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek! A műanyag ablakok szerkezete a megnövelt beépítési mélységnek, valamint a kamra számok növekedésének köszönhetően a hőtakarékossági eljárás során az I. kategóriába sorolható.

Plusz, érdemes tudni, hogy a műanyag ablakok legmodernebb hőszigetelő üvegezésével már az Uw érték = 0.8W/m2K alá kerülése is elérhető, ami nagyon kiemelkedő érték. Mivel az elmúlt években szigorítottak a feltételeken és előírásokon, így a gyártóknak is alkalmazkodniuk kellett a műanyag ablak gyártása során az új feltételekhez. Így javítani kellett a műanyag ablak profil rendszerek hőszigetelési értékén is.

Ezt úgy oldotta meg sok gyártó, hogy megnövelte a 3-4 kamrás profilokat 5-6 kamrára, de ez önmagában nem volt elég. Amivel viszont sikerült valódi eredményeket elérni, az a műanyag ablak profilok új geometriai felépítése, valamint a beépítési mélység növelése. Ha professzionális szinten hőszigetelő nyílászárókat szeretnénk mi is otthonunkba, mindenképp érdemes körülnézni a daidalos.hu oldalán, ahol mind a termékek, mind a beépítés és a szolgáltatás minősége magas szinten folyik!