Család
admin  

Egy közterületi játszótér általános szabályai

Mivel általában az iskolák nyáron zárva tartanak néhány különleges tevékenységet kivéve, fontos ösztönözni a diákokat az aktív játékra egy közterületi játszótér meglátogatásával.

Annak érdekében viszont, hogy a gyerekek biztonságban legyenek a játszás soán, mivel a közterületi játszótereket nem gyakran ellenőrzik, világosan vázolja fel nekik a biztonsági szabályait. Ezen elvárások megléte biztosítja, hogy a közterületi játszótéren minden egyén biztonságban legyen, felelősségteljesen játszón, figyeljen magára és a többiekre.

Ne használják nedves állapotban. Számos közterületi játszótér műanyag bevonattal és porszórt acéloszlopokból készül, amelyek nedvesen csúszóssá válnak. Javasoljuk, hogy várja meg, amíg a vízcseppeket már nem látja a játszótéri eszközökön. Az ilyen esetekben történő játék sérülést vagy magasból való megcsúszásból fakadó okozhat.

Bár nagyszerű ötletnek tűnhet, ha más felszereléseket, például labdákat, babákat, könyveket helyeznek egy ilyen helyre el, vigyázni kell, hiszen súlyos sérüléseket okozhatnak. Inkább arra kell biztatatni a tanulókat, hogy használják fantáziájukat és játékkészségüket.

Rengeteg közterületi játszótér porózus acél burkolattal van ellátva, amelyek egyenetlenek és nem biztonságosak a mezítláb számára. Az olyan játékesemények, mint a sziklamászás, az egyenetlen lépcsők és a létra, mezítláb kellemetlen. Azt is érdemes megjegyezni, hogy fennáll a veszélye, hogy rálépnek a lábujjakra.

A legfontosabb szabály, hogy a tanulók kedvesek legyenek egymással, különösen a közös helyeken. A kedvesség magában foglalja a felszerelés megosztását, a várakozást és a jó játékot. Amikor megosztja ezeket a szabályokat diákjaival, vegye figyelembe a tartózkodási helyét, a felszerelést és az egyéb gyakori problémákat is. Arra is bátorítjuk közösségét, hogy a játszótér szabályait a helyszínen és az interneten is hirdesse.