Konténer szállítás
Szolgáltatás
admin  

Konténer szállítás egyedi igények szerint

Építkezés, raktározás, vagy valamilyen logisztikai munka elvégzése során nélkülözhetetlen eszközök a konténerek. Emellett természetesen hamar felmerül az igény a konténer szállításra is, noha ez elsőre nem mindig jut eszünkbe.

Amikor konténerre van szükségünk, akkor általában olyan összetett munkával állunk szemben, ami előtt elengedhetetlen a részletes tervezési folyamat. A méret és típus kiválasztása után kardinális kérdés, hogy a konténer szállítás miként legyen megoldva, továbbá az is, hogy a szállításon túl milyen kapcsolódó szolgáltatásokra lesz még szükségünk.

A konténer szállítással foglalkozó cégek ugyanis sok esetben kiszolgálják a konténerezéssel járó feladatok összességét, így a daruzást, egymásra pakolást, áthelyezést, majd az elszállítást is.

konténer szállítás többnyire darus autóval történik, ami egy olyan teherautó, amely emelődaru szerkezettel is rendelkezik. Ez jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb, mintha teherautót és külön darut is igénybe vennénk.

A darusautókból többféle kapacitású is létezik – annak megfelelően, hogy milyen súlyt, milyen távolságra kell elhelyezni. A komolyabb gépjárművekkel akár több konténert is egymásra lehet daruzni, hogy aztán konténerbázist hozzunk létre. A konténer szállítás kérdése tehát sok tervezést igényel, de annál nagyobb előrelépést eredményez, ráadásul – szó szerint – rengeteg tehertől is megszabadít bennünket.