Konténer szállítás egyedi igények szerint

konténer szállítás, konténerek

Építkezés, raktározás, vagy valamilyen logisztikai munka elvégzése során nélkülözhetetlen eszközök a konténerek. Emellett természetesen hamar felmerül az igény a konténer szállításra is, noha ez elsőre nem mindig jut eszünkbe.

Amikor konténerre van szükségünk, akkor általában olyan összetett munkával állunk szemben, ami előtt elengedhetetlen a részletes tervezési folyamat. A méret és típus kiválasztása után kardinális kérdés, hogy a konténer szállítás miként legyen megoldva, továbbá az is, hogy a szállításon túl milyen kapcsolódó szolgáltatásokra lesz még szükségünk.

A konténer szállítással foglalkozó cégek ugyanis sok esetben kiszolgálják a konténerezéssel járó feladatok összességét, így a daruzást, egymásra pakolást, áthelyezést, majd az elszállítást is.

A konténer szállítás többnyire darus autóval történik, ami egy olyan teherautó, amely emelődaru szerkezettel is rendelkezik. Ez jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb, mintha teherautót és külön darut is igénybe vennénk.

A darusautókból többféle kapacitású is létezik – annak megfelelően, hogy milyen súlyt, milyen távolságra kell elhelyezni. A komolyabb gépjárművekkel akár több konténert is egymásra lehet daruzni, hogy aztán konténerbázist hozzunk létre. A konténer szállítás kérdése tehát sok tervezést igényel, de annál nagyobb előrelépést eredményez, ráadásul – szó szerint – rengeteg tehertől is megszabadít bennünket.