műanyag ablak
Otthon
admin  

Milyen további gondok merülhetnek fel a műanyag ablak választása során?

Számos kellemetlenség van az alap problémákon túl, ami felmerülhet a műanyag ablakok esetében is. Mégis, az egyik legkevesebb gonddal járó ablaktípusról beszélünk. A műanyag ablak esetében is több mozgó alkatrész található, törékeny darabok, valamint beállításra szoruló pontok.

Mára egyre többen döntenek a műanyag ablak választása mellett, sokan cserélik le a régi, áteresztő, huzatos nyílászáróit ezekre a modern műanyag ablakokra. De ezek javítása is ugyanúgy előfordul, csak nincs velük annyi gond, mint a legtöbb nyílászáróval. A leggyakrabban felmerülő gondok közé tartozik például, hogy nem megfelelő minőség vásárlása, vagy nem megfelelő beszerelés miatt mégis huzatos egy műanyag ablak, vagy beszűrődik a zaj.

Ezért is kell megnézni, milyen forrásból szerezzük be nyílászárónkat, milyen a termék minősége, és milyen a beillesztési munka minősége, precizitása. További kellemetlenség okozója lehet, amikor a megvásárolt, elvileg bukó-nyíló funkcióval egyaránt rendelkező ablakunk mégsem állítható bukó funkcióra. Valamint, ha bukó ablakunk magától nyílik ki, és nem irányítás hatására, az megint elég kellemetlen tapasztalat.

Illetve, amikor a bukó-nyíló ablak egyszerre bukik és nyílik, szinte kifordulva a tengelyéből, az szintén egy komoly és kifejezetten irritáló hiba. Létezik olyan hiba is, hogy zárás során meg kell emelni a műanyag ablakot, hogy megfelelően záródjon. Továbbá, lötyöghet a kilincs, leeshet, vagy éppen elforoghat. Záráskor kattoghat és akadozhat az ablak. Ezekben az esetekben legtöbbször a vasalatban kell keresni a hibát, mert előfordulhat, hogy elállítódott valami, vagy nem volt megfelelő a beállítása.